سلام برنامه امروز متشکل از تبدیل رشته به کاراکتر، کلاس Character و تابع های آن مانند: isUpperCase، isLowerCase, isLetter, isDigit و isSpaceChar ، حلقه for و دستورات شرطی می باشد.
کد برنامه شمارش حروف بزرگ، کوچک، تعداد حروف، فضای خالی، اعداد، نقطه، علامت سوال و غیره رشته در جاوا:
package com.company; import java.util.Scanner; public class Main { public static void main(String[] args) { // write your code here Scanner input = new Scanner ( System.in ); System.out.print("متن خود را وارد بکنید"); String data = input.nextLine (); // گرفتن یک رشته از کاربر char[] ch = data.toCharArray (); // تبدیل رشته کاربر به کاراکتر int letter = 0; // تعداد کاراکتر های حروف در این متغیر قرار می گیرند int space = 0; // تعداد فاصله ها در این متغیر قرار می گیرند int num = 0; // تعداد ارقام وارد شده در این متغیر قرار می گیرند int upper = 0; // تعداد حروف بزرگ وارد شده int lower = 0; // تعداد حروف کوچک وارد شده int other = 0;// ویرگول، نقطه و غیره در این متغیر قرار می گیرند for (int i = 0 ; i < data.length(); i++) { // حلقه تا اتمام طول آخرین رشته وارد شده if(Character.isUpperCase (ch[i])){ // درصورتی که کاراکتر وارد شده حروف بزرگ باشد وارد شرط می شود upper++ ; // تعداد حروف بزرگ وارد شده } else if(Character.isLowerCase (ch[i])){ // درصورتی که کاراکتر وارد شده حروف کوچک باشد وارد شرط می شود lower++ ; // تعداد حروف کوچک وارد شده } if(Character.isLetter(ch[i])){ // درصورتی که کاراکتر وارد شده حروف باشد وارد شرط می شود letter ++ ; // شمارش تعداد حروف وارد شده } else if(Character.isDigit(ch[i])){ // در غیر اینصورت اگر کاراکتر وارد شده عدد باشد وارد حلقه می شود num ++ ; // شمارش اعداد وارد شده } else if(Character.isSpaceChar(ch[i])){ // در غیر اینصورت اگر فضای خالی در کاراکتر وارد شده باشد وارد حلقه می شود space ++ ; // شمارش فضاهای خالی وارد شده } else{ // در غیر اینصورت (اکر ویرگول، علامت سوال، علامت تعجب) یا غیره وارد شده باشد other ++; // شمارش(ویرگول، علامت سوال، علامت تعجب) و غیره شمارش می کند } } System.out.println("متنی که شما وارد کرده اید:"+ data); // چاپ رشته وارد شده توسط کاربر System.out.println("حروف بزرگ:" + upper); // تعداد حروف بزرگ وارد شده System.out.println("حروف کوچک:" + lower); // تعداد حروف کوچک وارد شده System.out.println("تعداد حروف:" + letter); // چاپ تعداد حروف وارد شده System.out.println("فضای خالی:" + space); // چاپ تعداد فضاهای خالی وارد شده System.out.println("اعداد:" + num); // چاپ تعداد اعداد وارد شده System.out.println("نقطه، ویرگول، علامت سوال و غیره:" + other); // چاپ تعداد (ویرگول، علامت سوال، علامت تعجب) و غیره } }
خروجی برنامه شمارش حروف بزرگ، کوچک، تعداد حروف، فضای خالی، اعداد، نقطه، علامت سوال و غیره رشته در جاوا:
متن خود را وارد بکنیدsIna Hendizadeh @ # . 1234 متنی که شما وارد کرده اید:sIna Hendizadeh @ # . 1234 حروف بزرگ:2 حروف کوچک:12 تعداد حروف:14 فضای خالی:5 اعداد:4 نقطه، ویرگول، علامت سوال و غیره:3
توضیحات برنامه:
1. ابتدا یک رشته از کاربر می گیریم.
2. یک ارایه از نوع char (کاراکتر) و رشته دریافتی از کاربر را به کاراکتر تبدیل کرده و داخل ارایه قرار می دهیم.
نکته: برای تبدیل یک رشته به کاراکتر ارایه ای از ()toCharArray. استفاده می کنیم.
3. متغیر هایمان را از نوع int (اعداد صحیح) تعریف می کنیم.
4. به یک حلقه for نیازمندیم به دلیل اینکه بتوانیم به خانه های ارایه خود دسترسی داشته باشیم و تا زمانی که طول یک رشته را پیمایش بکنیم باید حلقه ادامه داشته باشد.
5. در داخل حلقه به دستورات شرطی نیاز مندیم بدلیل اینکه زمانی که کاراکتر ها را داریم پیمایش می کنیم بررسی بکنیم اگر حروف، ارقام، فضای خالی یا غیره بود مقدار true را بر گرداند و داخل شرط شود و یکی به متغیر مخصوص خود اضافه بکند.
6. در این برنامه از یک سری تابع های آماده کلاس Character استفاده شده است. که این تابع ها آرگومان های کاراکتر را می توانند دریافت بکنند:
() isDigit. : در صورتی که کاراکتر وارد شده ارقام باشند مانند 0،1،2 و غیره True بر می گرداند.
() isLetter. : درصورتی که کاراکتر وارد شده حروف انگلیسی، فارسی یا غیره باشد true بر می گرداند.
() isUpperCase. : در صورتی که کاراکتر وارد شده حروف بزرگ انگلیسی باشد True بر می گرداند.
() isLowerCase. : در صورتی که کاراکتر وارد شده حروف کوچک انگلیسی باشد True بر می گرداند.
() isSpaceChar. : در صورتی که Space کاراکتر وارد شده باشد True بر می گرداند.
7. و در غیر اینصورت کاراکتر وارد شده تابع های بالا همگی false بر گردانده اند کاراکتر وارد شده یا نقطه، علامت سوال، علامت هشتگ و غیره است.